Temperatura Severna Makedonija

Trenutna temperatura vo Severna Makedonija ( Macedonia ) Skopje, Struma, Ohrid, Bitola, Kumanovo, Gostivar, Štip, Vinica, Tetovo, Strumica. Klima u Severnoj Makedoniji je submediteranska što podrazumeva suva i topla leta dok su zime vlažne i hladne. Srednja godišnja temperatura opada od severa prema jugu zemlje.

U planinskim delovima zemlje Makedonije količina padavina iznosi 1000-1500 mm – to je sredji godišnji nivo. U kotlinama Makedonije 600-700mm.

Kada govorimo o kulturi Makedonije, grad Ohrid je pravi muzej na otvorenom. Freske koje možete videti u mnogim crkvama i manastirima u ovom Makedonskom gradu koga inače nazivaju makedonski i pravoslavni Jerusalim su zaravo jedinstvene na svetu. Jedan od svakako najlepših manastira na Baklanu jeste Sv. Jovan Bigorski, a oltar u ovom manastiru izrađen je dubokim duborezom kakav još niste imali prilike da vidite.

Priroda je neponovljiva, a pogodni klimatski uslovi omogućili su Ohridu da postane poznati turistički centar. Zbog svoje izvanredne klime bez magle, sa malo vlage i mnogo sunčanih dana, sa povoljnim vazdušnim strujanjima, prijatnom letnjom temperaturom i blagim prelazima iz jednog u drugo godišnje doba, Ohrid ima sve uslove da postane značajni centar zdravstvenog turizma.

Pognoza vremena i temperature Makedonija, gradovi