Trenutna temperatura Sarajevo, danas i sutra vrijeme po satima

Trenutna temperatura Sarajevo, vrijeme sutra. Trenutno vrijeme, subjektivni osjećaj, brzina vjetra, tlak, vlažnost. Prognoza temperatura Sarajevo danas, sutra i vremenska prognoza SA. U Sarajevu, srednja godišnja temperatura vazduha iznosi +9,5 stepeni.

Temperatura Sarajevo prosjek, min i max

Najhladniji mjesec u Sarajevu je Januar kada srednja temperatura iznosi  – 1,4 stepena celzijusa, a najtoplijie vrijeme u Sarajevu je Julu sa prosječnom temperaturom od +19,6 stepeni Celsiusa. Prosječna vlažnost vazduha u iznosi 72%, dok prosječna brzina vetra u Sarajevu oko 2,8 metara po sekundi.

trenutna temperatura sarajevo, vrijeme danas, vrijeme sutra u sarajevu, prognoza 10 dana
Trenutna temperatura Sarajevo, vrijeme danas sutra prognoza 10 dana Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Sarajevo temperatura vazduha i uticaj klime

Kako je Sarajevo udaljeno od Jadraskog mora svega 150 km, sasvim logično da u Sarajevu postoji veći uticaj maritimne klime. Situacija je drugačija iz razloga što je Sarajevo sa svoje južne strane okruženo planinskim masivima kao što su Igman, Bjelašnica, Treskavica i Ivan planina, čime je sprečen prolaz toplog i vlažnog vazduha sa Jadrana.

Površina grada Sarajeva iznosi 142 km², a grad se nalazi u samom geografskom središtu Bosne i Hercegovine. Smešteno je u kompozitnoj Sarajevskoj kotlini koja se pruža od istoka prema zapadu, u plodnom Sarajevskom polju. I dok su centralni delovi grada Sarajeva uglavnom smešteni u nizini Sarajevskog polja, najvažnija gradska predgrađa nalaze se na padinama okolnih brijegova i brda.

Trenutna temperatura Sarajevo sa prognozom

Slijedi pregled trenutna temperatura u Sarajevu, prikazi temperatura po satima za Sarajevo sa izgledima kakvo će biti vrijeme. Trenutno u Sarajevu brzina vjetar, tlak, vlažnost, padavine.

More forecasts: wetterlabs.de