Trenutna temperatura Beograd

Trenutna temperatura Beograd, pritisak, vlažnost vazduha, brzina vetra. Prikaz temperatura u Beogradu, vreme danas i sutra. Takođe prognoza za vikend, vreme Beograd 7 dana. Trenutno vreme u Beogradu danas po satima . Na ovoj stranici uvek se mogu pogledati vremenski podaci, trenutna temp Bgd, najviša i najniža dnevna temperatura u Beogradu.

trenutna temperautra Beograd, prognoza 10 dana temperatura danas sutra i za 10 dana
temperatura Beograd, pritisak, vlažnost, vetar. Vreme u Beogradu sada, prognoza do 7 dana

Trenutna temperatura Beograd

Klikom na desnu strelicu sledi prikaz temperatura u Beogradu za naredna 24h u intervalima. Minimalna i maksimalna dnevna temperatura u Beogradu, trenutna temp, prognoza temperatura.

Najtopliji i najhladniji dan u Beogradu

Temperaturni rekordi za Beograd. Najhadniji dan kada je izmerena najniža temperatura u Beogradu -26,2 °C , bilo je 10. januara 1893. godine. Najtopliji dan u Beogradu, najviša temperatura u Beogradu iznosila je 43,6 °C. Zabeležena 24. jula 2007. Klima u Beogradu je umereno kontinentalna. Pojava košave karakteristična je za Beograd. Brzina vetra – košave u BG dostizala je udarima do 130 km/h. To je apsolutni rekord brzine vetra u Beogradu iz 1976 godine. Takođe treba znati da jugoistočni i istočni vetar donosi vedro i suvo vreme u Beogradu.

Beograd, najlepše vreme za posetu, atrakcije i shopping

Idealno vreme za turističku posetu Beograda, između meseca Aprila i Juna. U vremenskom periodu od Septembra do Oktobra takođe je prijatno vreme i temperatura u Bgd.  Ono po čemu je Beograd nadaleko poznat jeste sjajan noćni provod koji pružaju splavovi, klubovi i restorani Beograda. Turističke atrakcije u Beogradu, Avala, Ada Ciganlija, Skadarlija, Hram svetog Save, Trg Rebuplike, Beogradska tvrđava. Tu su i stalno aktuelna, trenutna sniženja, popusti i akcije za ljubitelje shopping u Beogradu.

Ukoliko ste prvi put u poseti gradu nema sumnje da će vas na svakom ćošku dočekati osvetjeni bilbordi Beograd, reklame koje najavlju kampanje velikih modnih brendova, najave filmova, predstava i sajmova. Veliki led paneli sa kojih se emituju najbolje reklame u prestonici Srbije, pozivaju vas na kulturne manifestacije i koncerte. Beograd nudi mnogo toga kao turistička destinacija. Uvek se može pronaći dobar smeštaj, stan na dan, apartman ili luksizniji hotel. Za kupovinu računara, televizora, telefona šoping centri i prodavnice tehnike. Vikend akcije vas očekuju u hipermarketima Tempo, Idea, DIS, Maxi, Roda , Lidl.

Beograd, podaci i opštine u Bgd

Grad Beograd – ukupna površina oko 359.96 km². Opštine u Beogradu: Novi Beograd, Čukarica, Palilula, Zemun, Voždovac, Zvezdara, Rakovica, Vračar, Grocka, Lazarevac, Mladenovac,  Obrenovac,  Savski venac, Sopot, Stari grad, Surčin, Barajevo.

Temperature u Srbiji gradovi: