Trenutna temperatura Vrnjačka Banja

Vreme danas, trenutna temperatura Vrnjacka Banja, sa prikazima najviše i najniže dnevne temperature. Prosečna godišnja temperatura vazduha iznosi 11.1 ºC, dok godišnja količina padavina iznosi 741 mm.
Vrnjacka Banja se nalazi u centralnoj Srbiji na oko 200 km od Beograda.

Vrnjacka Banja, prijatna temperatura

Vrnjačku Banja ima topla leta i umereno hlade zime. Međutim ponekad zime u Vrnjačkoj Banji umeju biti i hladnije. Leto u Banji zbog svežih vetrova koji prodiru sa Goča, gotovo i da nema tropske noći. Večeri u Vrnjackoj Banji su blage, a prijatna temperatura tokom noći čini spavanje lagodnim.

Vegetacija i vazduh u Vrnjackoj Banji

Vegetacija u Vrnjackoj Banji dodatno spušta temperature i vazduh održava svežim i lagodnim za disanje. Ujedno, planinsko okruženje, tokom leta sprečava da noći budu teške za boravak i spavanje jer temperature nisu tako visoke. Vrnjacka Banja ima čak 170 dana godišnje bez vetra.

Vrnjačka Banja kroz istoriju

Vrnjačka Banja kroz vreme ima bogatu istoriju i tradiciju. Najveća banja u Srbiji. O dugoj tradiciji svedoče arheološka nalazišta koja govore da su Rimljani u periodu od II do IV veka izgradili lečilište “AQUAE ORCINAE” i koristili toplu mineralnu vodu za lečenje i oporavak. Razvoj moderne Vrnjačke Banje započeo je 1868 godine osnivanjem najstarije turističke organizacije na Balkanu “Osnivačkog društva”.

Temperatura Vrnjacka Banja i prognoza