Momentalna temperatura vo Skoplje, vreme 10 dena

Momentalna temperatura vo Skopje. Vreme denes, 10 dena, Makedonija ( Current temperature and weather in North Macedonia ). Vrednosti će biti prikazane za nekoliko trenutaka ! Inače u Skoplju, glavnom gradu S. Makedonije srednja godišnja temperatura kreće se oko  12,4 °C. Sa umereno kontinentalnom klimom, leta u Skopju su suva i duga, dok karakteristični za zimu su hladni i magloviti dani. Centar Skopja se nalazi na visini od 240 metara.

Skopje, most Vardar, Muzej, centar grada. Momentalna temperatura Skopje Makedonija.
temperatura Skopje

Klima u Skoplju, glavnom gradu Severne Makedonije, evo nekoliko karakteristika klime u Skoplju:

Toplo leto: Letnji meseci u Skoplju, posebno jul i avgust, su veoma topli i suvi. Temperature često prelaze 30°C, a ponekad i 40°C.

Hladna zima: Zime su hladne i suhe. Temperature često padaju ispod nule, i snežni pokrivač nije neuobičajen tokom zime. Januar je najhladniji mesec.

Proleće i jesen: Proleće i jesen su prijatni sa umerenim temperaturama. Ovo su obično najprijatniji periodi za posetu Skoplju jer su temperature ugodne, a kiša je češća nego tokom leta.

Sušno leto: Skoplje ima suvu klimu tokom leta. Kiša je retka tokom ovog perioda.

Promenljivost vremena: Promene u vremenskim uslovima, posebno u proleće i jesen, mogu biti iznenadne. Nagli pad temperature ili kiša nisu neuobičajeni.

Magla: Tokom zimskih meseci, Skoplje može biti podložno magli, posebno u kotlini Vardara, gde se grad nalazi.

Talasi vrućine: Tokom letnjih meseci, Skoplje može iskusiti talase vrućine sa visokim temperaturama.

Skoplje ( macedonian capital ) istoriski grad sa izuzetno starim gradskim i kuturnim jezgrom sastavljenim od orjentalne stare skopske čaršije koja će vas očarati arhitekturom i veličinom. Najgušće naseljen je severni deo Republike Severne Makedonije, veliki broj njih živi upravo u Skopju i okolini.