Temperatura Ohrid, vreme za 7dana

Trenutna ili momentalna temperatura Ohrid danas. Vreme po satima danas i sutra, prognoza Ohrid za 7 dana. Prikaz maksimalne dnevne temperature i minimalne temperature.

Klima Ohrid

Klima u Ohridu je kontinentalna pod uticajem sa vazduha sa severa, ali i mediteranskim sa južne strane. Temperature su vrlo prijatne na Ohridu. Ovde je leto umereno toplo, a zima je relativno blaga. Dok temperatura vode na jezeru Ohrid u letnjem periodu iznosi u proseku oko 23 stepena.

Ohridsko jezero

Ohridsko jezero, spada u red najvećih jezera u Evropi. Dubina jezera iznosi tačno 289 metara. Okruženo visokim i strmim planinama. Nadmorska visina na kojoj se jezero nalazi iznosi 700 metara. Jezero je veliko stiče se utisak kao da je ispred vas more. Ustvari grad Ohrid izgleda poptuno kao primorski gradić. Ulice uske, prepune u samom centru lokala i kafića. Tu se odvija buran noćni život.

Poseta Ohridu

Ukoliko ste planirali da vaš izbor za letovanje bude Ohrid, aranžmani vas čekaju kod velikog broja turističkih agencija. Takođe možete putem interneta pronaći i dobar privatni smeštaj. Ohrid u sopstvenoj režiji autobusom ili kolima. Ako na vreme napravite rezervacije, jedno je sigurno, na Ohridu sjajno ćete se provesti.