Temperatura Zurich – Cirih Švajcarska – Zürich Schweiz

Aktuelle Temperatur und Wetter in Zürich ( Zurich, Schweiz ). Srb: Trenutna temperatura Zurich vazduha i vreme danas odnosno vreme sutra sa temperatura Cirih ( Zürich, Switzerland ) biće prikazana za par sekundi sa prikazom najviše i najniže dnevne temperature.

Klima, vreme, prosečne temperature Zurich mesečno, padavine Švajcarska

Klima Ciriha je umereno kontinentalna sa prosečnom godišnjom temperaturom vazduha od 9.4 ̊C. Na klimu utiču vetrovi koji duvaju sa zapada i donose padavine. Najtopliji mesec je jul sa prosečnom temperaturom koja iznosi 18.9 ̊C, dok je najhladniji januar sa 0.2 ̊C. Prosečna godišnja količina padavina iznosi 1048 mm, dok broj sunačanih sati iznosi oko 1556.

Zurich geografski položaj

CirihZurich je najveći grad Švajcarske sa populacijom od oko 400 000 stanovnika, a ujedno je iglavni grad istoimenog kantona. Nalazi se na severu zemlje i ima odličan geografski položaj. Grad je važno čvorište za železnički, drumski i vazdušni saobraćaj. Oba aerodroma kao i železnica su najveći i najprometniji u zemlji. U gradu se nalazi veliki broj najpoznatijih banaka i finansijskih intitucija. Na osnovu više studija za Zurich koje su rađene u periodu 2006 – 2008, Cirih u Švajcarskoj je proglašen za jedan od gradova sa najboljim kvalitetom života.

More forecasts: 4 wochen wetter