Temperatura Solun, Thessaloniki, Salonica in Greece

prognoza, vreme i temperatura Solun ( temperature Thessaloniki or Salonica , Greece ) biće prikazana za par sekundi kao temperauture u Solunu sa prikazom najviše i najniže dnevne temperature. Solun ( Thessaloniki, Salonica ),  se nalazi u području izmenjene sredozemne klime, zahvaljujući otvorenosti grada i uticajima sa Balkana.

Leta su topla sa retkim padavinama u vidu jakih pljuskova, dok su zime sa temperaturama u minusu i snegom normalna pojava.

Prosečna godišnja temperatura vazduha iznosi 15 stepeni, dok godišnja količina padavina iznosi 448 mm/m2. Solun je drugi po veličini i po značaju grad Grčke odmah iza Atine. Solun je jedna od najznačajnijih luka Balkana. Osnivačem grada Soluna se smatra grčki kralj Ksandar 316 godine pre nove ere, veruje se da je ime dobio po supruzi kralja Ksandra i sestri Aleksandra Velikog.

Solun je oduvek predstavljao mesto gde se ukrštaju „istok i zapad“, raskrsnicu civilizacija, mešavinu različitih kultura i religija. U Solunu se nalazi mnoštvo kulturnih spomenika iz rimskog, helenističkog i ranohrišćanskog perioda. Danas je Solun glavni grad severne Grčke sa oko 1.000.000 stanovnika, sa prijatnim šetalištima uz more, nesvakidašnjom gastronomskom ponudom i zanimljivim dogadjajima tokom cele godine. Solun je sedište čuvenog Aristotelovog univerziteta.

Grad se može pohvaliti bogatim noćnim životom i jako prijatnom atmosferom koju stvaraju posetioci iz čitave Evrope i gostoljubivi domaćini. Prolećno putovanje, uskršnji ili prvomajski praznici , to je vreme kada ćete poneti lepe utiske iz Soluna.