Temperatura Prag ( Prague, Czech Republic )

Temperatura Prag, –  aktuální teplota Praha ( Prague Czech Republic ) biće prikazana za par sekundi sa prikazom najviše i najniže dnevne temperature. Klima Praga je umereno kontinentalna sa naglašenim godišnjim dobima. Zime su jako hladne sa malo sunca.

Prosečna godišnja temperatura vazduha iznosi 7.9 stepeni, dok godišnja količina padavina iznosi 525 mm. Prag je glavni grad Češke i nalazi se na reci Vltavi, sa stanovništvom od preko 1.200.000 stanovnika. Spada u najočuvanije gradove Evrope, pa je njegovo istorijsko jezgro pod zaštitom UNESKO-a.

vremenska-prognoza-prag-češka-cekoslovacka-Prague-Czech-Republic

Ovom gradu sa punim pravom pripisuju atribut “zlatni”. Još od srednjeg veka Prag je poznat kao jedan od najlepših gradova sveta. Docek Nove godine u Pragu može biti nezaboravan, dosta je posećen u vreme uskršnjih i prvomajskih praznika. Po mišljenju najvećeg broja turista to je grad koji odiše lepotom i senzualnošću. Svako ko poseti Prag za Novu godinu, ima želju da mu se ponovo vrati. Pored svojih prelepih građevina i bogate i burne istorije Prag , vam nudi i dobar provod. Ovde možete saznati koliko je sati trenutno u Pragu u Češkoj