Vremenska prognoza Ostrog, temperatura po satima

Trenutna temperatura manastir Ostrog, Crna Gora. Vremenska prognoza, Ostrog vreme 7 dana. Trenutno vreme danas, jutro, podne, noć na Ostrogu. Vreme za vikend, manastir Ostrog. Prikaz najviša i najniža dnevna temperatura za danas, sutra i dane vikenda. Danilovrad lociran u Bjelopavlićkoj ravnici.

Sa druge strane manastir Ostrog je blizu Nikšiča. Karakteristike klime su kod manastira Ostrog su duga i topla leta, hladne i kratkotrajne zime.

Vreme na Ostrogu, prognoza vremena, temperatura, jutro, noć, vikend.

Trenutno vreme i prognoza temperatura za Manastir Ostrog

Sledi vreme po satima za manastir Ostrog. Vremenska prognoza 7 dana. Minimalna i maksimalna dnevna temperatura na Ostrogu. Kako do manastira Ostrog ne postoji merna stanica koja će pružati podatke, mnogi žele znati kakvo je vreme na Ostrogu.
U telefonskom razgovoru sa osobljem manastira Ostrog, ustanovili smo da kao prognozu vremena uzmemo podatke između Danilovrgrada i delom Nikšića. I pored najbolje želje da Vam pomognemo, opet ovu vremensku prognozu uzmite sa rezervom. Kakvo god vreme na Ostrogu bilo, neka Vas na tom putu čuva i prati Sveti Vasilije. Ukoliko putujete do manastira Ostrog, ovo je večernja molitva pre spavanja za miran san i laku noć.

U blizini Ostroga je Danilovgrad

Osnovan sa ciljem da postane glavni grad Crne Gore. Graniči se sa opštinama: Podgorica od koje je udaljen 18 km, zatim Nikšić, Cetinje i Kolašin. Bjelopavlićka ravnica sa predivnom prirodom kroz koju protiče reka Zeta zauzima površinu od oko 160 km2. Bogati kulturno istoriski spomenici u ovom kraju od kojih se posebno izdvaja Manastir Ostrog, naširoko poznat širom Evrope i izuzetno posećen tokom cele godine.

Manastir Ostrog

Manastir Ostrog – svetilište sv. Vasilija Ostroškog Čudotvorca. Manastir je saborno mesto pripadnika pravoslavne, islamske i katoličke veroispoviesti. Podigao ga je sveti Vasilije Ostroški 1666. godine ispod Ostroških greda.

Sa Ostroga puca neopisiv i veličanstven pogled na Bjelopavlića ravnicu. Kompleks manastira Ostrog obuhvata dva dela, od kojih je prvi – veći Donji manastir, smešten oko Crkve Svete Trojice, oko koje je većina manastirskih objekata, uključujući i konak. Do belog, gornjeg manastira Ostrog, usađenog u stenu, se stiže usponom uzanom stazicom, dužine 3 km. Staza do gornjeg manastira vodi uzbrdo, do dve malene pećinske crkve. Jedna crkva je posvećena Svetom Krstu i veličanstveno je oslikana freskama. Freske u crkvi su radili slavni srpski zografi Jovan i Radul, u 17. veku, prikazujući Svetog Savu i Svetog Vasilija Ostroškog, ali i scene Isusa Hrista.