Trenutna temperatura Krit, Vremenska Prognoza, Grčka

Krit trenutna temperatura vreme 10 dana , ( Crete, Greece ) u gradu Heraklion. Inače Krit ima blagu mediteransku klimu. Na ostrvu iima oko 500.000 stanovnika koji uglavnom žive u gradovima. Ostrvo Krit jedinstveno je po tragovima prošlosti. To ga čini pravim predstavnikom lepote Mediterana.

Ostrvo Krit površina

Sa površinom od 8.261 kvadratnih kilometara, ostrvo Krit je najveće ostrvo u Grčkoj i peto ostrvo u Mediteranu posle Sicilije. Retimno je  treći je grad po veličini na Kritu, sa 30.000 stanovnika, glavni je grad istoimene oblasti. Nalazi se između Irakliona i grada Hanja. 

Letovanje Krit, opis plaža, vreme na ostrvu i obilazak

Autentičan izgled starom delu grada daju venecijanska luka, uske kamene uličice, fontane, zgrade koje datiraju iz XVI veka, džamije i minareti iz turskog perioda.

Grad krasi i mletačka tvrđava Forteca, koja dominira gradom i u čijem se teatru organizuju koncerti, vinske svetkovine čija je tradicija duga 500 godina, izložbe i predavanja. Peščana plaža i šetalište u centru grada dugi su 12 km i okružuju grad na istoku, dok na zapadu je obala stenovita, a iza nje je peščana plaža Georgiopoli, duga 10 km.

Ukoliko je Vaš izbor za letovanje Grčka, prelepo ostrvo Krit i grad Retimno, Hanja ili Hersonisus, mnoge turističke agencije već su pripremile aranzmane i ponude za smestaj u hotelu, apartmanu što podrazumeva pun ili polu-pansion u trajanju od 10 dana. Cene aranžmana variraju u zavisnosti od toga da li putujete avionom, autobusom ili koristite sopstveni prevoz. Takođe zavisi da li je Jul, Jul ili Avgust. Napravite dobru procenu i nemojte čekati poslednji trenutak, jer se lako može dogoditi da taj trenutak dočekate tek sledeće godine. Ovde možete saznati kojaje vremenska zona u Grckoj kao i koliko je sati trenutno u  Grckoj, ali i u citavom svetu.