Vremenska prognoza i temperatura Istanbul, Turska

Vremenska prognoza i temperatura Istanbul, Turska, Turkey. Trenutna temperatura u Istanbulu kao i vremenska prognoza za narednih 5 dana za Istanbul sa prikazom najviše i najniže dnevne temperature. Za Istanbul klima je umereno kontinentalna. Leto u Istambulu zna da bude jako toplo i vlažno, dok su zime kišovite i ponekad snežne.

Prosečna maksimalna temperatura zimi je izmedju 7 i 9 stepeni, dok je prosečna temperatura u letnjim mesecima je 28 stepeni. Godišnja prosečna količina padavina je 870 mm.

Istanbul je jedini grad koji se u svetu prostire na 2 kontinenta. Nekadašnja prestonica Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog carstva. Saznajte ovde vremensku zonu i koliko je sati sada u Turskoj ili bilo gde u svetu

Između istoka i zapada, “carski grad” vekovima privlači pažnju mnogih. Grad koji se nalazi između dva kontinenta pružiće vam mogućnost da osetite spoj modernog i tradicionalnog, iskonskog i mističnog. Zemlja u kojoj je ispijanje kafe i čaja ritual opustiće Vas i pripremiti za jedan od najlepših putovanja.