Temperatura Budimpešta – Budapest, Mađarska

Vremenska prognoza Budimpesta ( Budapest, Hungary ). Vreme u Budimpesti za vikend. Za par sekundi na ovoj stranici biće vam prikazana trenutna temperatura u Budimpešti i prognoza vremena, danas, sutra i  za narednih 7 dana za Budimpeštu u Mađarskoj,  podacima najviše i najniže dnevne temperature. Budimpešta ima umereno kontinentalnu klimu sa veoma toplim letima.

Kakve su zime u Budimpešti

Zime mogu biti veoma hladne sa malo sunca, i noćnim temperaturama ispod -15 stepeni. Srednja godišnja temperatura vazduha iznosi 10.4 stepeni, dok godišnja količina padavina iznosi 592 mm. Budimpešta je glavni grad Mađarske sa stanovništvom od 1.740.000 stanovnika. Budimpešta je grad bogate tradicije, istorije i političkih dešavanja.

Kako je nastala Budimpešta

Budimpešta je nastala spajanjem Budima, Pešte i Obuda, leži na 154 termalna izvora i ima bogat noćni život. Grad mostova, slavnih kraljeva, kulturnih i istorijskih spomenika. Posebnu atrakciju predstavlja stari grad Budim sa svojom kaldrmom i živopisnim kućama. Budimpešta će definitivno, pored prelepih prizora istorijskih građevina, pružiti i kvalitetan novogodišnji provod. prolećno putovanje za uskršnje ili provomajske praznike,  budite uvereni da Budimpešta pruža lepa iskustva. Pogledajte koliko je sati trenutno u Mađarskoj.