Trenutno vreme temperatura Barselona, Španija

Stranica prikaz trenutna temperatura Barselona ( Barcelona, Spain ) i vremenska prognoza u narednih 10 dana za grad Barselona u Španiji, sa prikazom najviše i najniže dnevne temperature.

Klima i temperatura vreme Bercelona

Klima je mediteranska sa dugim i sunčanim letima i blagim zimama. Vreme Barcelona je uglavnom bez snežnih padavina i sa temperaturom koja zimi skoro nikada ne pada ispod nule, a koja se leti kreće izmedju 30 i 40 stepeni.

Srednja godišnja količina padavina iznosi 640 mm. Srednja godišnja temperatura vazduha u Barseloni je 20 stepeni. Barselona je glavni grad Autonomne Pokrajine Katalonije i provincije Barselone, sa stanovništvom od 1.615.908. Nalazi se na obalama Mediterana na 120 km od granice sa Francuskom.

Barselona je nezaobilazna destinacija za veliki broj turista iz celoga sveta. U ovoj mediterasnkoj metropoli, zabavu možete pronaći na svakom koraku. Zvanični jezici u Barseloni su španski i katalonski. Posebnu čar Barseloni daje arhitektonsko nasleđe Antonija Gaudija.

Čudesni mozaici inspirisani prirodom krase većinu njegovih zgrada. Imaćete utisak kao da ste zalutali u bajku. Noći postaju duge i tople, a docek Nove godine u Barseloni, prolećno putovanje za uskršnje ili prvomajske praznike je prava odluka za posetu ovog grada. Barselona, to se ne propušta. Informišite se o tome koliko je sati u Španiji.