Trenutno vreme u Beogradu danas po satima

Podaci, trenutno vreme u Beogradu. Vreme danas Beograd iz sata u sat. Temperature danas, večeras. noćas i sutra za Beograd, izgledi vremena. Kakvo će biti vreme danas po satima u Beogradu. Prikaz temp. za vreme sutra ujutru Bgd i vremenske prilike. Saznajte više o fenomenu toplotno ostrvo, broju tropskih noći, gde je upravo Beograd zbog razlika u temperaturama šampion.

Beograd vreme po satima, danas, noćas, vreme sutra u Beogradu po satima
Ada Ciganlija Bgd. Photo by serbian voiceover artist Aleksandar

Trenutno vreme u Beogradu danas, temperature po satima

Beograd vreme iz sata u sat. Kako biste pogledali trenutno vreme u Beogradu, prikaz temperatura po satima tokom dana, noći ili jutra, koristite klik na strelicu koja izgleda ovako >

More forecasts: Das wetter 21 tage

Temperatura i vreme po satima Beograd, od sada do narednih 20 sati. Prikaz trenutno vreme Bgd za svaka 3 sata, na skali.

Vreme danas Beograd

Naravno da je prognoza za vreme danas Beograd, data informativno. Zašto? Beograd je pogodjen fenomenom zvanim toplotno ostrvo, meri se kroz veliki broj tropskih noći, toku godine. Inače istraživanja pokaziju da je efektom toplotnog ostrva najviše pogođen širi centralni deo Beograda, ali i delovi Novog Beograda. Oaze hlada u Beogradu gde su temperature niže u proseku do 6 stepeni su beogradske šume, Ada Ciganlija, Kalemegdan i Park Ušće. Urbane sredine se ponašaju kao kolektori tolote, toplotna ostrva, naročito tokom leta.

Vreme danas po satima Beograd, tropske noći temperatura

Dakle razlike zbog ovog fenomena su očigledne i u samom centralnom jezgru Beograda. Treba uzeti u obzir da Beograd zauzima prilično veliku površinu 360 km2. Sasvim je logično da se mogu dogoditi odstupanja temperature po satima za određene delove Beograda. Sa druge strane, prigradska naselja koja su prilično, prostorno udaljena. Tako na primer temperatura u Obrenovcu koji je beogradska opstina sigurno neće biti uvek ista kao temperatura u opštini Grocka po satima, koja takođe pripada Beogradu.

Stav o dugoročnoj prognozi vremena u Beogradu

Vremenska prognoza Beograd 25 dana. Šta je sa dugoročnom prognozom vremena Beograd? Dakle dugoročna prognoza za Beograd, nije uzeta u obzir. Takav vid izveštavanja daleko nepouzdaniji upravo zbog nepredvidivih promena u samoj atmosferi. Promene se dešavaju ponekad jako brzo. Nije merodavno verovati isuviše takvoj prognozi. Na primer vreme 30 dana za Beograd, prognoza može biti slabo pouzdana. Svaki podatak, kod svih dužih prognoza treba uzimati sa dozom rezerve, jer ne kaže se džaba PROMENJIV KAO VREME !