Polihrono, temperature mora i vazduha Grčka – Greece

Trenutna temperatura mora i vazduha za Polihrono temperatura mora (Polichrono, Greece ) biće prikazana kao i vremenska prognoza za narednih 10 dana za Polihrono u Grčkoj.

Klima polihorno Grčka i prosečna temperatura

Klima Polihrona je tipična mediteranska. Duga topla i sunčana leta, dok su zime jako blage. U poslednjim decenijama su primećene određene promene u klimatskim uslovima Polihrona. Povećanje prosečnih temperatura tokom leta postalo je izraženije, a neki letnji dani postaju topliji.

Leto (jun-avgust): Temperature u Polihronu se kreću između 25°C i 35°C, pri čemu su jul i avgust najtopliji meseci.
Jesen (septembar-novembar): Temperatura opadaj, sa prosekom između 20°C i 25°C u septembru, 15°C i 20°C u oktobru, i 10°C i 15°C u novembru.

Polihrono se nalazi na 98 kilometara od Soluna. Smešten je u prelepom zalivu Toroneos. Ovo malo turističko mesto krasi bujna mediteranska vegetacija, kao i čiste plaže sa belim peskom.

Plaže su pogodne za malu decu. Ne samo zbog sitnog peska, već zbog postepenog ulaska u more. Polihrono predstavlja pravi mali raj za porodični odmor. Na raspolaganju su brojne prodavnice suvenira, kafići kao i “taverne” sa domacim specijalitetima u Polihronu u Grckoj