Temperatura u Budvi

Trenutna temperatura Budva, danas, sjutra, temperatura mora i vremenska prognoza za 7 i 10 dana Budva, Crna Gora, Montenegro. Karakteristična za Budvu je mediteranska klima gde je leto suvo i toplo a zime su blage.

Budva, Crna Gora. More

Budva najviša i najniža temperatura tokom godine

Takođe ne postoje esktrenmo velike razlike u temperaturi. Klimatske prilike su više ujednačene nego u okolnim krajevima. Najtopliji mesec je Jul sa najviše dana kada temperatura prelazi 30 stepeni. Najhladniji mesec je u Budvi je Januar. Temperatura mora u Budvi iznosi 11,7 stepeni u mesecu Februaru dok, temperature mora u Avgustu iznose prosecno 24,7 stepeni. Severozapadni vetar Maestral duva u toku leta , prijatno osvežava.

Ispod strmih vrhova planina nalazi se Budvanska rivijera koja danas predstavlja sam centar modernog turizma, grada Budva i živopisnih gradića- mesta kao što su  Sveti Stefan (nekadašnje ribarsko mesto, a sada grad-hotel), zatim  Miločer i Bečići koju krasi peščana plaža duga oko 2000 metara i jedna je od lepših u Evropi.  Takodje, tu je i peščana plaža Jaz gde je poslednjih poslednjih godina su organizovano više koncerata najvećih zvezda moderne  muzike.