Trenutna temperatura Crna Gora : Podgorica, Budva, Herceg Novi, Nikšič, Tivat, Kotor. Temperature i klima u Crnoj Gori. Za priobalni deo Crne Gore karakteristicna je maditeranska klima, ali na brdima nedaleko od mora već vlada kontinentalna klima. U okolini Bara prosečne temperature vazduha se kreću u rasponu od:  22.6C jun, jul  25.7C, avgust  26.1C, septembar  21.4C. Prosečna temperatura mora u Crnoj Gori kreće se  u rasponu od:  22.2C, jul  23.3C, avgust  23.8C, septembar  22.6C. More je tamnoplavo sa providno je do dubine od 38 do 56 metara.

Primorska regija se prostire od Krivošija na severu do Ade Sv. Nikola na jugu. Klima u primorskoj regiji odlikuje se  dugim i toplim letima i kratkim i blagim zimama, gde prosecna godišnja temperatura iznosi 18 stepeni. Peskovite  plaže su  imaju ukupnu dužinu od 52 kilometara.

Letovanje u Crnoj Gori pruža uživanje u netaknutoj prirodi, moru i plažama kao i u znamenitostima starih gradova. Brojne turističke agencije pripremaju svoje ponude za leto 2013, aranžmani do 10 dana, pun ili polupansion u hotelu ili apartmanu. Uvek možete pronaći i privatni smeštaj u Crnoj Gori. Ukoliko svoje letovanje rezervišete na vreme tu su i sjajne first minute ponude. Ukoliko čekate poslednji trenutak da ove godine posetite Jadransko more tu su i last minute ponude, medjutim savet je da letovanje isplanirate na vreme i pronađete aranžman koji vam najviše odgovara.

***Kako prepoznati toplotni udar i koji su prvi znaci
***Kako različiti narodni prodnose različite temperature
***Najlepše plaže i mesta na svetu


 
 
Sponsored by :
fraction calculator onlinekalkulator valutaproširene vene