Trenutna temperatura Crna Gora : Podgorica, Budva, Herceg Novi, Nikšič, Tivat, Kotor, Petrovac, Danilovgrad – manastir Ostrog Temperature i klima u Crnoj Gori. Za priobalni deo Crne Gore karakteristicna je maditeranska klima, ali na brdima nedaleko od mora već vlada kontinentalna klima. U okolini Bara prosečne temperature vazduha se kreću u rasponu od:  22.6C jun, jul  25.7C, avgust  26.1C, septembar  21.4C. Prosečna temperatura mora u Crnoj Gori kreće se  u rasponu od:  22.2C, jul  23.3C, avgust  23.8C, septembar  22.6C. More je tamnoplavo sa providno je do dubine od 38 do 56 metara.

Primorska regija se prostire od Krivošija na severu do Ade Sv. Nikola na jugu. Klima u primorskoj regiji odlikuje se  dugim i toplim letima te kratkim i blagim zimama, gde prosečna godišnja temperatura iznosi 18 stepeni. Peskovite  plaže u Crnoj Gori imaju ukupnu dužinu od 52 kilometara.

Letovanje u Crnoj Gori pruža uživanje u netaknutoj prirodi, moru i plažama, znamenitostima starih gradova. Brojne turističke agencije pripremaju svoje ponude za leto, aranžmani do 10 dana, pun ili polupansion u hotelu ili apartmanu. Uvek možete pronaći i privatni smeštaj u Crnoj Gori. Ukoliko svoje ljetovanje rezervišete na vreme tu su i sjajne first minute ponude. Ukoliko čekate poslednji trenutak da ove godine posetite Jadransko more tu su i last minute ponude, međutim savet je da letovanje u Crnoj Gori isplanirate na vreme i pronađete turistički aranžman koji vam najviše odgovara.

***Kako prepoznati toplotni udar i koji su prvi znaci
***Kako različiti narodni prodnose različite temperature
***Najlepše plaže i mesta na svetu

Sponsored by :
fraction calculator onlinekalkulator valutaproširene vene