Tag Archives: temperatura beograd

Temperatura Beograd, vreme danas, sutra, 7 i 10 dana

beograd noću

Trenutna temperatura Beograd, vreme sada, danas, sutraza 7 do 10 dana prognoza vremena beograd. Sledi i trenutno vreme temp. u Bgd, brzina vetra, vlažnost vazduha, atmosferski pritisak Beograd, subjektivni osećaj, najviše i najniže dnevne temperature za danas. Najniža izmerena temperatura u Beogradu bila je 10. januara 1893. godine iznosila je  (-26,2 °C), dok je najviša temperatura u Beogradu zabeležena 12. avgusta 1921. godine i 9. septembra 1946. godine (41,8°C). Klima u Beogradu je umereno kontinentalna. Pojava košave karakteristična je za Beograd. Brzina vetra košave dostizala je nekim udarima čak i do 130 km/h, jugoistočni i istočni vetar, koji donosi vedro i suvo vreme.

Ono po čemu je Beograd nadaleko poznat u regionu jeste sjajan noćni provod koji pružaju splavovi, klubovi i restorani Beograda. Trenutna sniženja, popusti i akcije u Bg. Ukoliko ste u poseti glavnom gradu na svega par dana nema sumnje da su vas na svakom ćošku već dočekali veliki osvetljeni bilbordi Beograd koji najavlju velike popuste i aktuelne reklame za najbolje šoping centre u prestonici Srbije. Uvek se može pronaći veliko sniženje cena, roba na popustu i fenomenalne akcije. Za kupovinu računara, televizora, telefona bele tehnike tu je Tehnomanija. Vikend akcije vas očekuju u hipermarketima Tempo, Idea, DIS, Maxi

Grad Beograd – ukupna površina 359.96 km². Opštine: Novi Beograd, Čukarica, Palilula, Zemun, Voždovac, Zvezdara, Rakovica, Vračar, Grocka, Lazarevac, Mladenovac,  Obrenovac,  Savski venac, Sopot, Stari grad, Surčin, Barajevo.